Monday, October 5, 2020

Mercedes-Benz припинив виробництво машин на ГАЗі

 Офіційна причина полягає в тому, що фургон Sprinter більше не відповідає очікуванням клієнтів

Компанія Mercedes-Benz завершила співпрацю з з російської «Групою ГАЗ». В рамках цього партнерства на потужностях заводу в Нижньому Новгороді збирали комерційну модель Sprinter Classic. Відповідно, продажу машин цієї моделі в нашій країні також припиняються.

Рішення про припинення випуску «Спринтера» пов'язано з зі зміною в лінійці легких комерційних автомобілів в Росії, так як фургон Sprinter Classic вже не відповідає очікуванням клієнтів, повідомляє «Газета.ru» з посиланням на джерело в Mercedes-Benz.

«Це складне, але необхідне рішення для направлення малотоннажних автомобілів в Росії. Ми зберігаємо відданість російському ринку і віримо в його потенціал. Проте, нам необхідно зробити наступний крок в напрямку інноваційних продуктів і актуального портфеля. Ми будемо поставляти нашим клієнтам привабливі продукти », - розповів директор з продажу та маркетингу малотоннажних автомобілів Mercedes-Benz Ларс Паулі.

Mercedes відкличе автомобілі в Росії через дефект в рульовому механізмі

 Німецька марка відправить на сервіс більше 1 тис. Пікапів X-Class в зв'язку з можливим виходом з ладу підсилювача рульового управління

Mercedes-Benz оголосив про відкликання в Росії 1 055 пікапів X-Class, проданих з лютого 2018 року по серпень 2019 року. Причиною акції стала ймовірна несправність в системі рульового управління, повідомляється на сайті Росстандарта.

Автомобілі відправлять на сервіс в зв'язку з можливим негерметичних з'єднанням гідравлічного трубопроводу до рульового механізму, що може привести до втрати рідини в підсилювачі системи рульового управління. При її повної витоку підтримка підсилювача повністю припиниться, і рульове управління відразу стане важким. Відзначається, що це може «стати несподіванкою для водія» і вплинути на безпеку їзди на автомобілі.

Власникам потенційно проблемних пікапів повідомлять про необхідність відвідування сервісу. Плюс до всього дізнатися, чи потрапляє машина під відкликання, можна за списком VIN-номерів на сторінці Росстандарта. В рамках акції виробник перевірить герметичність з'єднання в рульовому управлінні, а також відкоригує рівень рідини.

Mercedes-Benz відкликає близько двох мільйонів автомобілів

 Компанія Mercedes-Benz відкличе в Росії 1697 комерційних автомобілів Sprinter, які були продані з червня 2018 року по лютий 2020 року. Автомобілі відправлять на сервіс через потенційну несправність в гальмівній системі, повідомляє Росстандарт

Причиною відкликання машин стали гальмівні шланги, які можуть перетиратися через контакт із задньою частиною переднього підкрилки. Це може привести до витоку гальмівної рідини, що, в свою чергу, призведе до збільшення гальмівного шляху і небезпеки виникнення аварії.

Mercedes повідомить власникам потенційно несправних автомобілів про необхідність приїхати на сервіс. Крім того, дізнатися, чи потрапляє машина під відкликання, можна за списком VIN-номерів на сторінці Росстандарта. На сервісі у автомобілів перевірять стан підкрилки і при необхідності замінять пошкоджені деталі.

Mercedes відклав прем'єру нового кросовера через пандемію коронавируса

 Електричний кросовер Mercedes-Benz побудують на платформі моделі GLA другого покоління і представлять навесні наступного року

Компанія Mercedes-Benz вирішила перенести прем'єру нового електричного кросовера під назвою EQA. Про це повідомляє Autocar з посиланням на джерело. Спочатку німці планували представити «зелений» кросовер до кінця нинішнього року, однак через пандемію коронавируса дебют автомобіля відбудеться тільки навесні 2021 році.

Як пояснило джерело, на даний момент Mercedes-Benz продовжує відчувати проблеми з постачанням акумуляторних елементів на тлі пандемії COVID-19. Електричний кросовер EQA побудують на платформі моделі GLA другого покоління. Від стандартної версії невеликий п'ятидверний кросовер буде відрізнятися «закритою» радіаторної гратами і особливими колесами незвичайного дизайну. Всі технічні характеристики авто тримаються в секреті. Однак раніше стало відомо, що крім стандартної версії майбутня модель може отримати спортивну модифікацію.

Автомобілі Mercedes-Benz відкликали в Росії через проблеми з ESP

 Марка Mercedes-Benz оголосила в Росії відкличну кампанію для 493 автомобілів через проблеми з ПЗ в системі стабілізації

Як повідомляє Росстандарт, до дилерів запрошують власників трьох моделей - C-класу у виконанні AMG, суперкарів AMG GT і кросоверів GLC. Всі дефектні автомобілі були продані дилерами в 2018-2019 роках.

Причиною відкликання названа ймовірність «невідповідності специфікації програмного забезпечення блоку управління ESP». Дилери перевірять версію ПО і при необхідності встановлять оновлення. За останні півроку компанія Мерседес відкликала автомобілі в Росії більше десяти разів. В кінці серпня в автомобілях п'яти моделей німецької марки виявили проблеми з мастилопроводом турбокомпресора.

Mercedes-Benz представив водневий вантажівка

 Компанія Daimler представила Mercedes-Benz GenH2 - перша вантажівка марки, що працює на паливних елементах

Mercedes-Benz характеризує новинку як важкий надміцний тягач, розрахований на перевезення вантажів на великі відстані. Повна маса GenH2 становить 40 тонн, а вантажопідйомність - 25 тонн, що порівняно з характеристиками вантажівки Mercedes-Benz Actros з традиційним двигуном внутрішнього згоряння. У рух GenH2 призводять два електричні мотори, кожен їх яких на піку розвиває до 449 кінських сил і 2071 Нм крутного моменту. Постійна віддача моторів куди нижче і становить 312 сил (1577 Нм) для кожного.

Двигуни живить енергія, що виробляється 300-кіловатної системою паливних елементів і акумулятором, здатним тимчасово видавати додаткові 400 кіловат потужності. Батарея призначена для «забезпечення ситуативної підтримки потужності паливного елемента: наприклад, під час пікових навантажень при прискоренні або при русі в гору з повним завантаженням». Для рідкого водню передбачено два резервуари, кожен з яких здатний вміщати до 40 кілограмів. Такої кількості вистачить на 1000 кілометрів ходу без подзаправкі, заявляє Daimler.

Mercedes-Benz "потрапив" на $ 1,5 мільярда

 Німецький концерн Daimler AG і його американська «дочка» Mercedes-Benz USA погодилися заплатити в США $ 1,5 млрд, щоб врегулювати звинувачення у використанні в двигунах Mercedes-Benz пристроїв, які занижують викиди шкідливих речовин

Міністерство юстиції, Агентство з охорони навколишнього середовища США і Генпрокуратура Каліфорнії звинувачують Daimler AG в порушенні природоохоронного закону, оскільки автовиробник нібито встановив у легковика і легкі фургони Mercedes-Benz з дизельними двигунами обхідний софт, який дозволяв їм вписуватися в сертифікаційні норми США і Каліфорнії за максимально допустимого вмісту оксидів азоту у вихлопах. Американська влада запевняють, що без цього софта мотори Мерседесів не відповідають екологічним вимогам. У США компанія в сумі продала 250 тисяч машин з шахрайським софтом.

В рамках досягнутого мирової угоди Daimler AG зобов'язаний відкликати автомобілі і виправити їм програму управління двигуном. Крім того, концерн заплатить за позовами покупців таких машин в США в сумі $ 700 млн.

У Mercedes знову виникли проблеми з патентами

 Daimler AG вдруге за три тижні програв в патентній суперечці. На цей раз другою стороною в розгляді стала японська компанія Sharp

Суд Мюнхена ухвалив, що Daimler AG незаконно використовував її патент. Нагадаємо, в серпні суд Мангейма (Німеччина) прийшов до висновку, що Daimler AG порушив патенти Nokia, використавши мобільні технології в своїх автомобілях без ліцензії. Нове рішення є аналогічним.

Другий випадок став частиною боротьби відразу декількох технологічних компаній, які подали в суд на німецький концерн за порушення патентів. Примітно, що Nokia вже отримала право заборонити Daimler AG продавати автомобілі Mercedes-Benz в Німеччині. Але заковика в тому, що Nokia буде потрібно надати заставу в розмірі $ 8,3 млрд. Ця сума є гарантією покриття можливого збитку на той випадок, якщо рішення буде скасовано в апеляційному порядку.

Суд Мюнхена виявився менш суворий і зажадав заставу в розмірі всього € 5,5 млн. Відповідно до законодавства Німеччини, якщо рішення оскаржене, воно може бути виконано тільки в тому випадку, коли переможець внесе заставу. Ці гроші є гарантійний депозит, який інша сторона може використовувати для покриття своїх збитків, якщо в кінцевому рахунку виграє апеляцію.

BMW ставить лайк новому S-Class

 Минулого тижня Mercedes-Benz представив S-Class нового покоління W223. Cвоіх конкурентів з виходом важливою новинки привітала BMW

«Гей, хороша робота, Mercedes-Benz. Ми теж великі фанати S », - пише в своєму« Інстаграме »баварська марка. Однак, навіть до привітання в BMW підійшли зі стьобом. Справа в тому, що ця фаза супроводжувалася роликом. Ні, там не був зображений Мерседес, замість нього в відео продемонстрована S-образна дорога з підписом «хороша S», по якій гордо їде BMW 7-Series - прямий конкурент новинки.

Цікаво, що BMW 7-Series - традиційний антагоніст Mercedes-Benz S-класу, який, в свою чергу, є найпопулярнішим представницьким автомобілем в світі. Якщо флагманський «Мерс» щойно змінив покоління, то нинішня 7-Series покоління G11 випускається вже п'ять років - вона з'явилася в 2015 році, в 2019-му була представлена оновлена версія.

Mercedes випустить повністю електричний спорткар

 Mercedes-AMG, спортивний підрозділ Dailmer AG, розробить новий суперкар на електричній тязі

Компанія Mercedes-Benz в кооперації зі спортивним підрозділом AMG, готує до серійного випуску новий повністю електричний спорткар. Як повідомляє кореспондент Autonews, про це в ході онлайн-конференції з нагоди презентації нового покоління Mercedes S-Class розповів глава концерну Daimler Ола Калленіус.

Топ-менеджер відзначив, що постійно посилюються екологічні норми в Європі, США і Китаї стимулюють до електрифікації модельного ряду практично всіх автовиробників. І гамма спортивного підрозділу Mercedes-AMG - не виняток. До слова, Калленіус не назвав точних термінів появи нового повністю електричного спорткара, але заявив, що подібний хід з боку компанії просто неминучий.

Новий S-Class представлений офіційно

 Daimler AG провів презентацію нового покоління флагмана лінійки Mercedes-Benz - представницького седана S-Class з заводським кодом W223

S-Class W223 створений на новій платформі MRA II, особливість якої - широке застосування легких матеріалів: алюмінію і вуглепластика. В Європі на початковому етапі новий S-Class буде пропонуватися в чотирьох версіях: бензинові - S450 і S500, дизельні - S350d і S400d. Обидва бензинових варіанту оснащені 3,0-літровим 6-циліндровим бітурбірованним мотором і стартер-генератором EQ Boost, але розрізняються ступенем форсування. S450 має 367 к.с. потужності і 500 Нм крутного моменту, S500 - 435 к.с. і 520 Нм. EQ Boost в обох випадках на короткий час може дати надбавку в 22 л.с. Дизельні версії оснащені 2,9-літровим турбомотором: на S350d він форсований до 286 к.с. і 600 Нм, на S400d - до 330 к.с. і 700 Нм. Коробка передач у всіх випадках - 9-ступінчаста автоматична. Трохи пізніше дебютує версія S580 - c 4,0-літровим мотором і 48-вольта стартер-генератором, вона розвиває 500 к.с.S-Class традиційно буде пропонуватися з задніми або всіма провідними колесами. Флагманський варіант Maybach з 6,0-літровим V12 представлять в листопаді.

Цікаво, що за замовчуванням всі S-Class будуть оснащувати пневмоподвеской Airmatic з безперервним регулюванням сили амортизації ADS Plus. Вона адаптує під поточну дорожню обстановку силу амортизації кожної підвіски, таким чином забезпечується максимальна плавність ходу. Крім того, в якості опції вперше в історії для S-Class запропонують функцію подруливания задніх коліс.

У Mercedes-AMG почали дорожні тести нового родстера SL

 Mercedes-Benz готує нове покоління SL, причому за розробку відповідає спортивний підрозділ AMG. Шпигуни вже помітили новинку на тестах

До сих пір новий родстер створювався переважно в цифровому середовищі, а тестувався на стендах і на полігоні власного технічного центру в Іммендінгене - там же, де обкатують і гіперкар Mercedes AMG Project One. Тепер же передсерійні прототипи SL можна буде помітити і на дорогах загального користування. Цікаво, але в компанії заявляють, що в новій генерації SL повернеться до коріння: розробники черпають натхнення в гоночному 300 SL 1952 року народження, з якого почалася історія цього сімейства.

За попередніми даними, новий Mercedes-Benz SL розділить платформу з Mercedes-AMG GT і отримає м'який тканинний верх замість жорсткого металевого. Там же можуть бути запозичені і двигуни, включаючи 730-сильний V8. Базовою, ймовірно, зроблять помірно-гібридну установку на основі рядної «турбошестеркі».

В AMG збираються відібрати у Porsche Panamera титул чемпіона Нюрбургринга

 У Аффальтербахе всерйоз мають намір відправити чотирьохдверне купе AMG GT за новим рекордом

Показу оновленої Porsche Panamera передувала публікація даних про встановлення її 630-сильною версією рекорду Нюрбургрінга серед представницьких автомобілів. Повну дистанцію в 20,8 кілометра ліфтбек проїхав за 7 хвилин і 29,8 секунди, а традиційну, яка коротше на 200 метрів, - майже на 5 секунд швидше.

Менше 2 років тому Mercedes-AMG GT 63 S проробляв те ж саме, відстаючи від нинішнього рекорду всього на 0,3 секунди - тобто за 7 хвилин і 30,1 секунди. Про це і нагадав виробник в соціальних мережах, опублікувавши онборд-відео з заїздом дворічної давності і супровідної підписом «Може бути, зараз саме час знову повернутися на трек».

Яку саме версію чотирьохдверного AMG GT планується відправити на побиття рекорду, не уточнюється. Модифікація з індексом 63 S оснащується 639-сильним V8, проте ходять активні чутки про те, що в Аффальтербахе готують до виходу ще більш потужний варіант з індексом 73e. Очікується, що таку четирехдверка оснастять гібридною силовою установкою з віддачею на рівні 800 к.с.

Mercedes повністю розкрив зовнішність нового S-Class

 Німецька марка опублікувала останній тизер флагманської моделі нового покоління, прем'єра якої відбудеться на початку вересня

Mercedes-Benz опублікував фінальний тизер седана S-Class нового покоління, що дає уявлення про зовнішність флагманської моделі німецької марки. Прем'єра автомобіля відбудеться через тиждень - 2 вересня. Тизер є дизайн-скетч, на якому показаний великий автомобіль з спадаючої лінією даху в стилі спортивних купе. Седан можна буде відрізнити від попередника завдяки іншій головній оптиці в стилі нових CLS і E-Class , а також збільшеною радіаторних гратах.

Про задній частині кузова флагманської моделі нового покоління можна судити з опублікованих раніше шпигунських фотографій, на яких видно горизонтальні ліхтарі, з'єднані хромованою лінією.

У Росії відправили в ремонт нові Mercedes-Benz

 Компанія Mercedes-Benz оголосила про чергову сервісної акції в Росії. В ремонт отруїли 36 автомобілів C-Class, E-Class, S-Class, GLC і CLS, проданих в 2019 і 2020 роках

Причиною відкликання стала некоректно виконане з'єднання під болт на початку та вкінці маслопроводу турбокомпресора. У сервісних центрах штутгартской марки безкоштовно для власників перевірять болти і при необхідності поправлять дефектні сполуки.

Господарів проблемних автомобілів сповістять про відкликання і запросять в сервіс по телефону та електронною поштою. Також можна самостійно звіритися зі списком VIN-номерів, опублікованими на офіційному сайті Росстандарта, і записатися на обслуговування.

Mercedes-Benz S-класу міг отримати 18-циліндровий двигун. Однак, не вийшло

 Трошки історії. Ще в 90-х роках компанія Mercedes-Benz серйозно обмірковувала проект мотора з 18 циліндрами - на два більше, ніж у нинішнього Bugatti Chiron. Легендарний W140 седан міг стати могутніше всіх нинішніх представників сімейства

Атмосферний двигун об'ємом 8,0 літрів планувалося спорудити з компонентів шестициліндрових моторів, скомпонувавши їх за схемою W18 з кутом розвалу 75,5 градуса. Тим самим компанія отримала б компактний силовий агрегат не довше тодішніх «шісток», але помітно більш об'ємний і ефективний. Передбачалося, що двигун з позначенням M216 буде у модифікації Mercedes-Benz S-класу з індексом 800 SEL, а сам мотор планувалося випускати в двох варіантах потужності.

Молодший мав розвивати близько 500 к.с. і 750 Нм крутного моменту, а призначити главою сімейства S-класу збиралися версію з 680 к.с. і 800 Нм. Однак далі стадії креслень проект не пішов: у керівництві компанії порахували, що віддачі 12-циліндрового двигуна об'ємом 6,0 літра буде досить як для цивільних автомобілів, так і для спортивних автомобілів.

Супергібрід Mercedes-AMG One виїхав на тести

 Відділення Mercedes-AMG перейшло від стендових до натурних тестів гіперкара One. Двухдверка виїхала на полігон технічного центру Daimler в Іммендінгене, а трохи пізніше випробування перемістяться на Серверну петлю Нюрбургрінга

Тести на полігоні в Іммендінгене дозволять довести до розуму складну силову установку гіперкара, що складається з надувного V6 1.6 і чотирьох електромоторів (комбінована віддача - 1054-1248 кінських сил). Адаптований агрегат від формульного боліда Mercedes F1 W07 Hybrid вже близький до серійного, але інженерам ще належить вирішити ряд проблем. Серед них - високий рівень шуму. Тому паралельно продовжаться тести на стендах і у власному симуляторі.

Разом з тим велика увага приділять і активної аеродинаміки купе. Це стосується взаємодії заслінок в передньому бампері, прорізів в крилах і великого заднього антикрила. Якщо все складеться вдало, то купували почнуть отримати свої автомобілі вже в наступному році. Загальний тираж Mercedes-AMG One - 275 примірників.

Mercedes-AMG A 45 S провалив «лосиний тест»

 Хот-хетч не впорався з маневрами на швидкості вище 75 кілометрів на годину. У будь-якому випадку, це не перший і не єдиний автомобіль, який пасує перед «лосясмі»

Іспанське видання 77km.com опублікувало відео з «лосиним тестом», в якому взяв участь спортивний хетчбек Mercedes-AMG A 45 S 2020 модельного року. Автомобіль впорався з різкими маневрами на швидкості 75 кілометрів на годину - такий же результат продемонстрували Honda CR-V і Renault Captur. Для порівняння, Toyota Supra пройшла випробування на швидкості 77 кілометрів на годину, а Mercedes-Benz CLA 2019 року випуску - тільки на швидкості 66 кілометрів на годину.

Ось тут-то і криється каверза, так як спроба прискоритися до 77 кілометрів на годину провалилася: хетчбек демонстрував зайву обертальність на в'їзді. До того ж результату призвів маневр на швидкості 76 кілометрів на годину - автомобіль збив конус виляє кормою.

Автомобілі Mercedes-Benz знову відкликали

 Компанія Mercedes-Benz відкликала в Росії 351 автомобіль. Причини відкликання - дефекти, пов'язані з замком спинки заднього сидіння, блоком управління ESP і зсувними дверима

Відкликанню підлягають 9 автомобілів X-Class (тип 470), реалізованих в 2018 році. На пікапах замінять блок управління ESP для забезпечення функціонування системи стабілізації причепа (Trailer Stability Assist), яка через дефект не працювала.

У 9 автомобілях V-Class і Vito (тип 447), куплених в серпні 2019 року, замінять контактну втулку зсувних дверей праворуч. У ній виявлено дефект, внаслідок якого при аварії заблокує-ванна двері не розблокується автоматично.

Ще в 333 автомобілях C- (тип 205) та E-класу (тип 213), GLC (тип 253), чотиридверних купе AMG GT (тип 290) та EQC (тип 293), проданих в 2020 році, виявлено невідповідність специфікації замку спинки заднього лівого сидіння. На всіх машинах дефектний фіксатор буде замінений.

Тюнери зрівняли "Геліка" з Ferrari Enzo

 Німецьке тюнінг-ательє Posaidon, що займається доопрацюванням автомобілів Mercedes-Benz , прокачало позашляховик AMG G 63 нового покоління. Вони зробили автомобіль походимо на Ferrari Enzo. За яким параметру? Звичайно ж по потужності

Стандартний G 63 з твинтурбо V8 видає 585 кінських сил і 850 Нм крутного моменту. У Posaidon віддачу довели до 940 сил і 1278 Нм, завдяки чому розгін до сотні зменшився до 3,6 секунди, а максимальну швидкість обмежили 280 км / ч.

Також в ательє замінили стандартні турбіни на пару більшого розміру, поставили нову вихлопну систему, а також перенастроїли системи впуску та охолодження. У багажнику G 63 встановили додатковий бак для упорскування води і метанолу. Нарешті, модель отримала нову прошіку керуючої електроніки.

Зовні доопрацьований G-клас відрізняється від звичайного капотом з двома повітрозабірниками, додатковими елементами освітлення на даху, новими патрубками вихлопної системи і невеликим антикрилом. За стандартними колісними дисками видно збільшені карбон-керамічні гальмівні диски.

У Mercedes-Benz з'явиться сімейний T-Class

 Компанія Mercedes-Benz анонсувала принципово нову модель - в першій половині 2022 року лінійка німецької марки поповниться пасажирським компактвеном T-Class. Як і фургон Citan, представлений на ринку ось уже вісім років, новинка буде розроблена у співпраці з альянсом Renault-Nissan-Mitsubishi

Пасажирський Mercedes-Benz T-Class і вантажний Citan наступного покоління розділять загальну платформу і взагалі багато в чому будуть схожі. Втім, відмінність все ж буде - в позиціонуванні. «Ситан» так і залишиться суто комерційним продуктом, а ось T-Class адресують приватним клієнтам - з сім'єю або просто любителям активного відпочинку.

На жаль, представники марки не дуже-то поширюються про новинку - але обіцяють просторий і комфортабельний салон, і дизайн в стилі сучасних легковиків. Компактвен обзаведеться зсувними дверима з двох сторін і декількома модифікаціями - в тому числі з електричною силовою установкою.

У Mercedes створили фронтальні подушки для задніх пасажирів

 Новий S-Клас стане першим автомобілем в світі з такою технологією

У німецькій компанії розповіли, що Mercedes-Benz S-Класу стане першим автомобілем в світі, оснащеним фронтальними подушками безпеки для пасажирів другого ряду, які призначені для захисту при лобовому зіткненні.

Як буде працювати технологія, в Mercedes не пояснили. Однак відзначили, що ці подушки повинні враховувати встановлені дитячі крісла. «Потрібна була зовсім інша концепція, ніж та, що застосовується для передніх подушок безпеки», - йдеться в прес-релізі виробника.

Крім того, у S-Класу з'явиться система, яка зможе визначати, коли бічне зіткнення неминуче. У цьому випадку активна підвіска піднімає кузов, щоб удар припав на більш жорсткі частини автомобіля.

Електричний Mercedes націлився на рекорд

 Модель EQS зможе позмагатися з Tesla по дальності ходу на одному заряді батареї

Глава концерну Daimler Ола Калленіус підтвердив показники, озвучені восени минулого року у Франкфурті. Як розповів бос Mercedes, повідомляє Motor1, серійна версія Mercedes EQS зможе проїжджати без підзарядки більше 435 миль (700 км) завдяки батареям, виготовленим на заводі Daimler в Штутгарті-Унтертюркхайме.

Про це Калленіус розповів в ході зборів акціонерів, яке пройшло в онлайн-форматі. Він підкреслив, що Mercedes EQS - це розроблений з нуля автомобіль, а не електрична версія S-класу наступного покоління.

Дистанція в 700 км у Mercedes EQS підрахована по циклу WLTP, який замінив європейський NEDC восени 2018 року. Зараз першим електромобілем, який може проїжджати більше 400 миль, продаваним в США, позиціонується Tesla Model S Long Range Plus (вона може подолати 402 миль за діапазоном EPA). А за сертифікатом WLTP в Європі максимальна дальність ходу у Tesla Model S - 379 миль (610 кілометрів).

Mercedes анонсував найпотужніший серійний автомобіль у своїй історії

 Новий суперкар Mercedes-AMG GT Black Series отримає восьмициліндровий двигун потужністю 730 кінських сил

Mercedes-AMG опублікував в твіттері тизер топової модифікації суперкара GT під назвою Black Series. Новинка стане найпотужнішим серійним автомобілем в історії німецької марки, якщо не брати до уваги ексклюзивний 1000-сильний гіперкар One, збірка якого ще не почалася.

Mercedes-AMG GT Black Series оснастять новим чотирилітровим мотором V8 з двома турбінами, віддача якого складе 730 кінських сил. Це на 145 сил більше віддачі двигуна нинішнього флагмана лінійки GT R і на 90 л. с. могутніше чотирьохдверного суперкара Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door.

Інженери AMG працюють над екстремальним купе GT Black Series останні кілька років. Автомобіль отримає полегшену конструкцію з розширеним використанням композитних матеріалів, пророблений аеродинамічний обвіс і модернізовану підвіску.

Електричний кросовер Mercedes-Benz EQC обзавівся більш доступною модифікацією

 Першу серійну модель суббренда EQ - електричний кросовер EQC - Mercedes-Benz випускає з 2019 року. До сих пір вона пропонувалася виключно в дорогий модифікації EQC 400 4Matic, однак тепер до неї приєдналася і здешевлена версія EQC 350 4Matic

Нова модифікація EQC 350 4Matic теж оснащена двома асинхронними електромоторами, проте їхня сукупна потужність становить 286 к.с. проти 408 к.с. у версії EQC 400. Момент, що крутить у EQC 350 4Matic теж менше - 415 Нм проти 760 Нм у старшій версії. А ось високовольтні батареї у автомобілів однакові: їх ємність - 79,2 кВт, відповідно, запас ходу складає ті ж 417 км по циклу NEDC (354 - по циклу EPA). Максимальна швидкість у машин одна і та ж - 180 км / ч, але час розгону до 100 км / год у новій модифікації - 6,9 секунди проти 5,1 у версії EQC 400 4Matic.

Зовні обидві модифікації ідентичні. Презентація здешевленого EQC відбулася в Китаї, для місцевого ринку електрокроссовер проводиться на місцевому спільному підприємстві Beijing-Benz. Саме ринок КНР першим отримає такий варіант. До слова, незабаром продажі Mercedes-Benz EQC повинні початися і в Росії: в жовтні 2019 року модифікація EQC 400 4Matic отримала Схвалення типу транспортного засобу.

Новий Mercedes S-Class збереже двигун V12

 Mercedes-Benz S-Class W223 збереже в лінійці мотор з 12 циліндрами, який вперше буде доступний в модифікації з повним приводом

Флагманський седан Mercedes-Benz S-Class наступного покоління (індекс W223) збереже в лінійці 12-циліндровий мотор. Про це пише німецьке видання Mercedes-Fans після бесіди з головним інженером проекту Юргеном Вайзінгером, який повідомив ряд нових подробиць про автомобіль. Прем'єра відбудеться у вересні 2020 року. Mercedes-Benz S-Class W223 буде доступний як з заднім, так і з повним приводом. При цьому у моделі не буде "зарядженої" версії AMG S65, тому агрегат з 12 циліндрами з'явиться тільки на розкішному варіанті від Maybach

Робота над створенням S-Class нового покоління почалася в 2015 році. За словами Вайзінгера, сама по собі розробка флагмана дуже дорога, проте інвестиції з часом окупляться, оскільки всі основні технології - від структури кузова до систем безпеки - будуть використані на майбутніх «молодших» моделях німецької марки.

Нові Mercedes-AMG отримають електричні турбіни від болідів Формули-1

 Спортивне підрозділ Mercedes-Benz - AMG представило електричний турбокомпресор, названий eTurbo. Розробку, яка застосовується на болідах Формули-1, отримають серійні моделі наступного покоління

Електрична турбіна розроблена Mercedes-AMG спільно з компанією Garrett Motion, яка спеціалізується на створенні турбокомпресорів. Новинка працює від 48-вольтової мережі і розкручується до 170 тисяч обертів на хвилину.

На валу турбіни встановлений маленький електромотор розміром близько 4 сантиметрів. Він превентивно розкручує турбокомпресор до моменту, як в нього надходить достатній потік вихлопних газів. Навіть при відпуску педалі газу або на гальмуванні електромотор продовжує розкручувати компресор. За словами творців, електричний турбонаддув забезпечує набагато більш високий крутний момент на низьких оборотах двигуна і покращує реакцію у всьому діапазоні роботи двигуна.

Mercedes-Benz припинив виробництво машин на ГАЗі

 Офіційна причина полягає в тому, що фургон Sprinter більше не відповідає очікуванням клієнтів Компанія Mercedes-Benz завершила співпрацю з ...